BEMUTATKOZÁS

PIROSKA ÁGNES
virágkötő, tulajdonos

 

Egy kreatív szakma választása számomra már régen egyértelmű volt. Érettségi után a fotográfus irányt választva és a szakra bekerülve azonban nem éreztem azt, hogy megtaláltam a helyemet. Hamar világossá vált számomra, hogy a virágokért való rajongásom nem csupán hobbi, így a fotózással felhagyva virágkötőnek jelentkeztem.

Tanulmányaimat 2010-ben kezdtem a Magyar Gyula Kertészeti Szakiskola, virágkötő-berendező-virágkereskedő szakán. Az iskola első évében bebizonyosodott számomra, hogy a tökéletes helyre kerültem a kreativitás kifejezése és megvalósítása szempontjából, ekkor csöppentem bele a diákversenyekbe. A mai napig aktív felnőtt versenyző vagyok, mert ez egy olyan terület, ahol igazán megmutathatom az elképzeléseimet. Szabadjára engedve a képzeletemet alkothatok valamit, amellyel igazán kifejezhetem önmagamat.

Még az iskolaévek alatt volt lehetőségem a Leonardo-program keretein belül egy hónapos szakmai úton és esküvői tanfolyamon részt venni Olaszországban. Itt kezdődött számomra az esküvői virágdekorációk utáni rajongásom, ami mára abszolút fő profilommá vált.

Kitűnő bizonyítványomat 2012-ben szereztem meg, a Magyar Agrárkamara által megrendezett Szakma Kiváló Tanulója Verseny keretein belül.

Az iskola elvégzése után 3 évet Németh Attila mester virágkötőnél dolgoztam és tanultam. 2015 óta saját vállalkozásomat vezetem, tartok szakmai bemutatókat és 2018 elején szereztem meg mester virágkötő végzettségemet.

Fontosnak tartom, hogy a munkáimban meg tudjam jeleníteni önmagamat, hangulatokat és az általam képviselt stílusjegyeket.

Több mint 7 éve a szakma részeként visszatekintve tudom, hogy a virágkötészet választása életem legjobb döntése volt.

Eredményeim


2011

Legszebb Adventi Koszorú - Diák advent - 1. hely


2012

Euroskills válogató verseny - 3.hely
Szakma Kiváló Tanulója Verseny (Virágkötészet) - 2. hely

2013

OMÉK - Legszebb Őszi Csokor - 3.hely
OMÉK - Virágos Enteriőr - 2. hely
Legszebb Adventi koszorú - 2. hely


2014

Víz, Zene, Virág Fesztivál - MAGYAR VIRÁGKÖTÉSZETI BAJNOKSÁG - résztvevő
HORTUS HUNGARICUS felnőtt őszi csokor - 3. hely


2015

Víz, Zene, Virág Fesztivál –
MAGYAR VIRÁGKÖTÉSZETI BAJNOKSÁG - összetett 1. hely
Koszorú - 1. hely
Menyasszonyi csokor - 2. hely
Térkompozíció - 1. hely


2018

Virágkötő mestervizsga